Ontdek duiken

PADI DSD

Je vergeet nooit je eerste ademteug onder water. Ontdek het zelf tijdens een introductieles.

Je krijgt een korte briefing en daarna ga je meteen samen met een instructeur te water.

Het enige wat je mee hoeft te nemen is enthousiasme en nieuwsgierigheid (en een zwembroek), wij zorgen voor de rest.

Maak gerust een afspraak of kom een keer langs in het zwembad.

Leer duiken

PADI cursussen

We leiden duikers op van beginnersniveau; Open Water Diver, tot en met professioneel niveau; Divemaster. Al onze opleidingen gaan aan de hand van het bewezen PADI systeem. Een korte theoretische basis en dan zo snel mogelijk het water in. Duiken leer je nu eenmaal niet uit een boek.

Ook extra, duikgerelateerde, cursussen zoals Eerste hulp (Emergency First Response) of bedienaar noodzuurstof (Emergency Oxigen Provider) kunnen we verzorgen.

'Robotvis kan school met echte vissen leiden'

Gebruikerswaardering:  / 0
ZwakZeer goed 

De bewegingen van de robotvis zijn gebaseerd op het gedrag van dominante vissen die een groep leiden. Uit eerder onderzoek blijkt dat deze dieren hun staart sneller heen en weer klappen en vaak omtrekkende bewegingen rond een school vissen maken om vervolgens de leiding te nemen.


Diepte

Bij verschillende experimenten bleek de robotvis met dit gedrag in staat om een school met echte vissen te sturen. Dat meldt het Amerikaanse tijdschrift Popular Mechanics.

De mechanische vis kan op dit moment alleen op een van tevoren bepaalde diepte opereren. Een nieuwe versie van de robot moet net als echte vissen ook kunnen duiken en weer naar de oppervlakte zwemmen.


Robotvogels

De robotvis past in een menselijke handpalm en werkt op batterijen. De wetenschappers hopen het apparaat in de toekomst echter van een afstandje aan te drijven met elektromagnetische golven. Dat is mogelijk omdat elektromagnetische golven worden geleid door water.

Verder zijn de onderzoekers van plan om in de toekomst ook robotvogels te ontwerpen die de leiding kunnen nemen over grote groepen vogels.

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Marlin Divers op Facebook

APR
16

16.04.2014 21:00 - 22:00
zwembadtraining

APR
23

23.04.2014 21:00 - 22:00
zwembadtraining

APR
27

27.04.2014 13:00 - 15:00
Openingsduik

APR
30

30.04.2014 21:00 - 22:00
persluchttraining

MEI
14

14.05.2014 21:00 - 22:00
zwembadtraining

Copyright © 2014 Marlin Divers