Ontdek duiken

PADI DSD

Je vergeet nooit je eerste ademteug onder water. Ontdek het zelf tijdens een introductieles.

Je krijgt een korte briefing en daarna ga je meteen samen met een instructeur te water.

Het enige wat je mee hoeft te nemen is enthousiasme en nieuwsgierigheid (en een zwembroek), wij zorgen voor de rest.

Maak gerust een afspraak of kom een keer langs in het zwembad.

Leer duiken

PADI cursussen

We leiden duikers op van beginnersniveau; Open Water Diver, tot en met professioneel niveau; Divemaster. Al onze opleidingen gaan aan de hand van het bewezen PADI systeem. Een korte theoretische basis en dan zo snel mogelijk het water in. Duiken leer je nu eenmaal niet uit een boek.

Ook extra, duikgerelateerde, cursussen zoals Eerste hulp (Emergency First Response) of bedienaar noodzuurstof (Emergency Oxigen Provider) kunnen we verzorgen.

Sluizen van zoet naar zout water open

Gebruikerswaardering:  / 0
ZwakZeer goed 

Doordat meer zoet water in de Oosterschelde kwam, verbeterde de waterkwaliteit en kwamen er meer vissen, oesters en andere schelpdieren. Rijkswaterstaat heeft geen nadelige gevolgen ontdekt en wil ook in andere gebieden sluizen langer openzetten. De proef liep van eind februari tot en met mei.

Door het openzetten van de sluizen ontstaat een situatie die meer lijkt op een natuurlijk deltagebied dat niet is onderbroken door bijvoorbeeld dammen, sluizen en een stormvloedkering. Deze harde grenzen tussen zoet en zout water hebben volgens het Wereld Natuur Fonds (WNF) onder meer gezorgd voor een daling van de palingstand, omdat er minder voedingsstoffen in het water zitten. Onder meer de populatie paling in de Oosterschelde is gegroeid. Er werden beduidend meer jonge palingen, de zogenoemde glasalen, aangetroffen. Rijkswaterstaat trof echter ook meer bot, haring en zeeforel aan.

Het WNF werkte met de proef mee en is enthousiast. Directeur Johan van de Gronden: „Dat meer vogels, vis en schelpdieren komen, is niet alleen goed voor de natuur, maar ook voor de lokale economie.”

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Marlin Divers op Facebook

Copyright © 2014 Marlin Divers