Prijs AOW Diver

€ 247,50-

inclusief lesmateriaal
Contact

AOW Email Header v2

 

Voel je prettiger in het water door vijf adventureduiken af te ronden onder toezicht van je PADI Instructor.
Als je meer zelfvertrouwen wilt krijgen en meer ervaring wilt opdoen, is dit de natuurlijke volgende stap.

 

Tijdens de basisopleiding heb je al gezien hoe mooi de onderwaterwereld is en waarschijnlijk wil je daarom meer weten en zien over deze wereld. In de Advanced Open Water Diver cursus gaan we daarom je kennis, maar vooral je vaardigheden, uitbreiden, zodat je nog meer plezier aan de onderwaterwereld kan beleven.

 

In de Advanced Open Water Diver cursus werken we met een cursusboek dat je thuis op je gemak kan lezen. Na één of meerdere hoofdstukken krijg je op de duikschool een theorieles over de gelezen stof en hoe deze betrekking heeft op de onderwaterwereld. Na alle theorielessen sluiten we dit gedeelte af met een multiple choice examen.

 

Tijdens de duiken leer je hoe je je vaardigheden met betrekking tot verschillende activiteiten bij het duiken zover kan uitbreiden dat je zelfstandig op een veilige en verantwoorde manier deze kan uitvoeren.

 

Enkele van de vaardigheden die we behandelen zijn onder andere:

  • MD_UW-navigatieOnderwater Navigatie.

Hierin leren we aan de hand van onze omgeving te bepalen waar we ons in het water bevinden en hoe we zonder veel tijd (luchtverspilling) onder water op de juiste plaats kunnen komen. Verder doen we ook alle geheimen van het kompas uit de doeken, zodat ook deze vorm van navigeren geen geheimen meer voor je heeft.

  • MD_Deep-diverDiepduiken.

Bij het duiken op grotere diepten zal je eerder in de grensgebieden van de duiktabel terechtkomen. Het per ongeluk over deze grenzen heen gaan kan nadelige gevolgen hebben. Daarom wordt in dit deel onder andere geleerd hoe je onderwater je duik kunnen herberekenen met de eventuele veiligheidsstop, de aspecten van stikstofnarcose en het voorkomen van barotrauma’s (drukverwondingen) uitgebreid behandeld.

  • MD_NachtduikerNachtduiken.

Ook duiken bij duisternis of bij verminderd zicht vergt extra vaardigheden. Welke regels worden er aan de kantverlichting en aan de duikverlichting gesteld? Welke duik- en veiligheidssignalen kan en moet je in het donker gebruiken? Dit zijn onder andere de vragen die we in dit deel zullen gaan behandelen.

  • MD_Search-recoveryOpsporing & Markering.

Bij opsporing & markering leren we hoe je met behulp van een buddy of andere hulpmiddelen zoals touwen en seinen een verongelukte buddy of zoekgeraakte materialen op een eenvoudige wijze kunnen opsporen en markeren.

 

Maximale duikdiepte Advanced Open Water Diver 30 meter

MD_AOWD