Contact

RESC Email Header

 

Bouw verder op wat je al weet over hoe je problemen voorkomt enwat je doet als ze toch ontstaan. Leer technieken voor zelfredding, het redden van duikers in paniek en bewusteloze duikers.

 

Waar bij de Open Water Diver en de Advanced Open Water Diver cursussen gericht zijn op het vergroten van eigen vaardigheden, gaat het in de Rescue Diver cursus om het helpen van andere duikers.
Deze opleiding, die de stap is naar Divemaster, kan je helpen levens te redden en verhoogt de duikveiligheid door je voor te bereiden om juiste te reageren bij (bijna) duikongevallen. De vaardigheden van de Rescue Diver cursus variëren van het oplossen en voorkomen van kleine problemen tot het leiding geven en hulp bieden tijdens ernstige noodgevallen.

rescue diver

 

Tijdens de theorielessen worden onderwerpen zoals zelfredding, stress, eerste hulp bij duikongevallen en management behandeld. Verder gaan we in op de duikapparatuur, eerste hulp middelen en zuurstofapparatuur.

 

In de buitenwatermodules leer je hoe je diverse duikproblemen en duikongevallen moet oplossen en behandelen. Natuurlijk zullen we hierin niet alleen de druk-gerelateerde ongevallen (decompressieziekten en overdrukverwondingen) behandelen. Ook paniek, een duiker die bewusteloos is, diverse opsporingsmethoden voor het vinden van een vermiste duiker, management van duikongevallen en nog veel meer onderwerpen komen aan de orde. Aan het eind van de praktijkmodules zullen er diverse scenario’s voorgezet worden waarin je zelf het geleerde kan testen en evalueren.

MD_Rescue-diver